El conseller delegat de La Sexta, José Miguel Contreras, ha donat la raó a José Manuel Lara Bosch, president d’Antena 3 i Planeta. En concret, ha reconegut les diferències entre els socis de La Sexta respecte a la concentració amb Antena 3: “Hi havia accionistes que eren més partidaris de la fusió que d’altres”, va assegurar en la presentació de la programació de La Sexta 3. Cal recordar que, a principis de febrer, Lara va afirmar que els socis de la cadena de Mediapro no es posaven d’acord sobre la fusió, motiu pel qual aquesta no s’havia produït, tot i que Jaume Roures ho va rebatre.

Ara, segons Contreras, el problema en les negociacions és que La Sexta no volia “renunciar a la identitat del producte que fa”. Amb tot, considera que “segurament” la concentració amb Antena 3 no és “obligada”, tot i que dependrà de l’evolució del mercat.

Tot i assegurar que a curt termini no hi haurà cap acord amb Antena 3, Contreras va reconèixer que “aquestes coses mai es tanquen del tot”, i va assegurar que mantenen “bones relacions” amb el grup presidit per Lara.

L’interès reduït de Televisa

Un dels socis que en el seu moment va apostar per la fusió amb Antena 3 va ser Televisa, que controla el 40,5% de la cadena. El grup mexicà veia amb bons ulls la operació, ja que li permetia entrar a la Borsa i sortir de la companyia si així ho volia, ja que el seu interès pel mercat estatal “s’ha reduït en importància”, en paraules de Contreras. Tot i així, segons el conseller delegat de La Sexta, Televisa “de moment” continua implicat en la cadena.

“Entenem que el seu pla de desenvolupament com a grup audiovisual passa més per desenvolupar-se ara als EUA que a Europa; això sí ens ho han transmès”, va assenyalar José Miguel Contreras durant la programació de La Sexta 3.

Per a ells una solució que et permeti ser a la Borsa i sortir quan vulguis sense cap dificultat seria més còmoda i més lògica, i això ho entenem, però no s’ha pogut produir la fusió i de moment segueixen treballant amb nosaltres”, va afegir.

Tot i admetre que Televisa ja no vol invertir més recursos a l’Estat, Contreras també va assegurar que La Sexta ja no necessitava més diners dels socis.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram