Sindicats, organitzacions socials i experts han presentat davant el Consell Econòmic i Social (CES) del Govern central el Manifest en defensa de RTVE. Els signants destaquen l’esforç que s’està portant a terme per canviar el model de RTVE des del punt de vista de la desgovernamentalització i de la participació social, i alerten que el nou model de finançament, qüestionat per la Comissió Europea, crea incertesa sobre la viabilitat futura de la radiotelevisió pública en l’actual context de crisi econòmica.

En aquest sentit, els promotors del manifest han posat èmfasi a destacar el valor social de la tasca dels mitjans públics “imprescindibles” per garantir el pluralisme intern i els continguts educatius i culturals. En el nou entorn digital, la funció dels mitjans públics –afegeixen– és més necessària que mai per la cohesió social i el funcionament del propi sistema democràtic.

El Manifest en defensa de RTVE s’ha inclòs a la nova pàgina web teledetodos.com, que servirà com a espai de debat i intercanvi sobre el futur de la radiotelevisió pública, i permet a particulars i organitzacions adherir-se al manifest.

Impulsat per organitzacions socials, professionals i acadèmiques, el text defensa l’existència de la radiotelevisió pública amb una oferta “independent, de qualitat i tecnològicament solvent”, i amb uns mitjans tècnics, econòmics i humans adequats a aquests objectius. Segons els seus impulsors, el manifest arriba en un moment “crucial” per al futur de l’ens, i demanen un model gestió eficient i una RTVE que faciliti l’accés universal dels ciutadans a una oferta d’interès multimèdia i interactiva en obert, tant generalista com especialitzada.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram