“Potser quatre canals són excessius i es podrien fer les mateixes coses amb dos o amb un”. Així ho ha assegurat aquest dimecres el cap de llista a la demarcació de Barcelona del PPC, Jorge Fernández Díaz, que ha obert la porta a un canvi de model en la televisió pública catalana. Segons ell, els fets s’imposaran pel seu propi pes i el deute de la Generalitat farà insostenible la despesa actual a Televisió de Catalunya.

En el transcurs de la vista a un mercat municipal d’Esplugues de Llobregat, el dirigent popular ha defensat que si s’està retallant a tot arreu, “no es pot parar quan s’arriba als mitjans”. Amb tot, ha assenyalat que la reducció de canals públics que vol introduir el PP en tot cas es durà a terme buscant l’acord polític i respectant les competències de la Generalitat.

Abans de la població del Baix Llobregat, Fernández Díaz ha visitat Els matins, on ha estat menys explícit i ha dit que dels “quatre” canals de TVC, se’n podria reduir “algun”. En l’entrevista realitzada per Ariadna Oltra, el popular sí ha afirmat que és “absolutament necessari” privatitzar mitjans públics, perquè n’hi ha “massa”.

Amb tot, ha reconegut que TV3 té la funció de la normalització lingüística –en aquest sentit l’ha considerat un “element extraordinari”–, motiu pel qual no se la pot posar al mateix sac que la resta de cadenes autonòmiques.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram