El passat divendres, el president de la CCMA es va negar a comentar si hi hauria un nou director de Catalunya Ràdio; dilluns es va filtrar el nom de Fèlix Riera per substituir Ramon Mateu, i aquest dimecres s’ha fet oficial el relleu. Així, el consell de govern de la Corporació ha nomenat com a nou director de la ràdio pública el fins ara director de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).

Com en l’elecció d’Eugeni Sallent com a director de TV3, Riera, que és membre del comitè de govern en política cultural d’Unió Democràtica, ha rebut els vots favorables dels consellers proposats per CiU (Brauli Duart, Antoni Pemán, Núria Llorach) i PP (Armand Querol), i l’abstenció dels del PSC (Xavier Guitart i Josep Vilar).

Ramon Mateu, nou director d’estratègia i marca

Per la seva part, Ramon Mateu, que era director de Catalunya Ràdio des del juny del 2009, seguirà a la CCMA com a director d’estratègia i marca (càrrec de nova creació), i assumirà l’elaboració tècnica del nou contracte-programa. Mateu havia compaginat el càrrec a la ràdio pública amb la direcció general de la Corporació des de setembre del 2010 fins al passat març.

A banda, el consell de govern ha decidit ratificar Teresa Farré com a directora de gestió i recursos. Amb aquests nomenaments, la Corporació dóna per tancada la composició de la nova direcció executiva.

Riera: àmplia experiència audiovisual, però poc radiofònica

Abans d’accedir dirigir l’ICEC al gener del 2011, Fèlix Riera era director editorial del Grup 62, on va arribar de L’Esfera dels Llibres. Amb tot, la seva trajectòria va iniciar-se en el camp audiovisual: va ser fundador de Barcelona Audiovisual, membre de la Federació d’Associacions de Productors Audiovisuals Espanyols (FAPAE) i ha produït pel·lícules i sèries de televisió per a TVE i TV3.

Riera també ha estat membre del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (2000-20004) i del consell assessor de continguts i de programació de la Corporació (2009-2011).

A banda, el nou director de Catalunya Ràdio va ser membre fundador del diari El Singular Digital i ha estat professor de comunicació audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram