El passat divendres es va celebrar al Jutjat de Pau de Moià un acte de conciliació entre Josep Anglada i Xavier Rius i Sant arran de la denúncia interposada pel líder de Plataforma per Catalunya per les calúmnies i injúries suposadament versades pel periodista al llibre Xenofòbia a Catalunya.

L’acte va acabar “sense avinença”, ja que Rius ni es va retractar de cinc fragments del llibre ni va abonar els 100.000 euros, tal com demanava el denunciant. El president de PxC va assegurar el mateix divendres que interposaria dues querelles i tres denúncies contra l’autor del llibre.

Anglada també es va dirigir a les associacions i entitats que han donat suport a Xavier Rius i Sant (entre elles el Sindicat de Periodistes de Catalunya i el Grup de Periodistes Ramon Barnils), recordant que “el dret a la llibertat d’expressió i d’informació no és un dret diàfan, sinó que té el límit en les injúries, les calúmnies i qualsevol informació que pugui provocar un descrèdit cap a la persona o grups que representa”.

Piulades intimidatòries

El líder del PxC ha estat present en diverses presentacions del llibre, publicat fa gairebé un any, però no s’ha decidit a denunciar el periodista fins aquest estiu, després que Rius denunciés davant els Mossos la creació d’un compte fals a Twitter amb el seu nom i fotografia amb contingtus de tipus sexual que van ser repiulats per diferents membres de PxC. Posteriorment, el seu president va utilitzar la xarxa social per fer comentaris de caire intimidatori.

“El que pretén José Anglada és fer-me callar, acovardir els periodistes que escrivim sobre el racisme, la xenofòbia i l’extrema dreta”, assegura al seu blog Xavier Rius i Sant. “No penso callar, continuaré escrivint d’aquest i d’altres temes a diaris, revistes i al meu blog”, afegeix.

Anglada vol denunciar Rius i Sant per injúries i calumnies; per incitació a l’odi i violència contra militants i dirigents del partit xenòfob; per les suposades amenaces a un regidor de PxC; per intrusisme professional (argumenta que no està llicenciat en Periodisme), i per plagi en la redacció i publicació de Xenofòbia a Catalunya. “La querella no prosperarà, però Anglada aconseguirà el seu objectiu de sortir als mitjans”, assegurava Rius a Mèdia.cat abans de l’acte de conciliació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram