Aquest dijous al matí es va celebrar el judici per la demanda interposada contra la revista Cafè amb Llet per part de Josep Maria Via, president del Consorci Parc Salut Mar, membre del consell d’administració del Consorci de Salut i Social de Catalunya, així com del Consell Assessor per a la Sostenibilitat i el Progrés del Sistema Sanitari del Govern català.

Durant el judici, van parlar l’advocat de la defensa, el de l’acusació, un periodista d’El País, el demandant i el fiscal, però no ho van poder fer els responsables de la publicació, Albano Dante i Marta Sibina, com ja va passar en la vista prèvia del juny. En un procés civil, només l’acusació o el jutge poden sol·licitar la declaració de la part acusada, cosa que en aquest cas no han fet.

El judici va quedar vist per sentència amb la petició per part de la fiscalia d’una indemnització no superior als 5.000 euros en lloc dels 20.000 que reclamava inicialment Via.

Albano i Sibina van ser recolzats a la Ciutat de la Justícia de Barcelona per gairebé 300 persones, entre les quals l’economista Arcadi Oliveres, la diputada d’ICV al Congrés dels Diputats Laia Ortiz, membres de la CUP, i col·lectius com els Iaioflautas.

Una “farsa” de judici

A la sortida, els responsables de Cafè amb Llet van assegurar que el judici havia estat una “farsa”, es van ratificar en les informacions publicades, van denunciar la persecució que pateix la publicació, i van assegurar que no els farien callar. A més, Marta Sibina va trobar “més que simbòlic” que, un cop finalitzat el judici, Via es quedés a porta tancada amb la jutgessa, la fiscal i els seus advocats, i que sortís per la porta del darrere.

Josep Maria Via va demandar la revista pel vídeo El major robatori de la història de Catalunya (que suma més de 480.000 visualitzacions), on es resumeix una investigació de dos anys que denuncia les presumptes irregularitats en la gestió del sistema sanitari català. El president del Consorci Parc Salut Mar considera que la seva menció en el document (minut dos) atempta contra el seu honor.

La defensa, però, remarca que a Via només se’l cita per un article publicat a El País on defensava la reducció dels controls burocràtics en la gestió de la sanitat pública, però no se l’acusa de corrupció.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram