El documental Espui, dirigit per Anna Soldevila, el passat cap de setmana va guanyar el Premi d’Antropologia Ambiental a l’International Environmental Film Festival de Serra da Estrela, a Portugal.

Es tracta del tercer guardó internacional que recull aquesta producció de Televisió de Catalunya i Soona Films sobre la bombolla immobiliària. En les darreres setmanes, Espui ja havia estat premiat a l’Istanbul International Architecture and Urban Films Festival de Turquia i a l’International Film Festival Document.Art de Romania.

El documental, que va ser emès pel 33 el passat mes de maig, ha estat seleccionat en més de vint festivals i ha viatjat a Itàlia, Polònia, Bulgària, Colòmbia, França i Holanda.

Espui mostra el boom immobiliari i l’esclat de la bombolla a partir del petit poble del Pirineu català del mateix nom, on es va projectar un macrocomplex turístic amb zona residencial per a més de 5.000 persones, vuit hotels, un camp de golf, una pista d’esquí, una altra de gel, un SPA-welness i una àmplia zona recreativa. Les obres, però, es van aturar el juliol del 2008 i la construcció va quedar a mitges, deixant Espui ple d’estructures a mig fer i d’esquelets de ferro.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram