Vista la proporció que estaven agafant els esdeveniments i davant la possibilitat d’una altra pèrdua d’anunciants per la pressió popular, Telecinco ha decidit retirar la querella contra el periodista Pablo Herreros, qui fa un any va impulsar una campanya de boicot publicitari contra la La noria. La cadena demanava 3,7 milions d’euros d’indemnització i 3 anys de presó per al blocaire.

Després que marxés un primer anunciant a causa d’una nova campanya com a reacció a la querella (la qual demanava a les marques retirar tota la publicitat de Telecinco), la cadena va decidir contactar amb Herreros i establir ponts de diàleg. El periodista es va reunir aquest dilluns i dimarts amb el director general corporatiu, Mario Rodríguez, amb qui va segellar la retirada de la querella si Herreros es retractava.

Dit i fet, en un comunicat conjunt, el blocaire reconeix “la llibertat dels anunciants per gestionar les seves accions de publicitat independentment dels continguts de qualsevol mitjà de comunicació i, en definitiva, que els anunciants no poden ser responsabilitzats dels actes dels mitjans de comunicació on publiciten els seus productes”.

En el seu blog, Pablo Herreros explica de forma més extensa el seu punt de vista al respecte, i dóna les gràcies al periodista Mario Tascón per impulsar aquesta segona campanya que ha fet tirar enrere la querella, així com a les 170.000 persones que l’han recolzat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram