Aquest dilluns al vespre, l’Auditori de Girona va acollir el lliurament de la quarta edició dels Premis de Comunicació Local Carles Rahola, atorgats per la demarcació gironina del Col·legi de Periodistes i la Diputació de Girona. Enguany, els periodistes Anna Teixidor i Marc Faro n’han resultat doblement premiats.

Per una banda, en la categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en televisió, s’ha premiat Ivie Okundaye, una dona de carretera, de Teixidor i Faro, emès al programa 30 minuts de TV3. El jurat ha remarcat que el resultat final està a l’alçada de les expectatives que es van dipositar fa dos anys, quan ja se’ls va concedir el Premi Carles Rahola, aleshores en la categoria de millor projecte de comunicació periodística.

Precisament, enguany han tornat a guanyar en aquesta modalitat pel projecte Tom Sharpe, un escriptor a la Costa Brava, presentat juntament amb Miquel Àngel Navajas. El jurat destaca que el treball “visualitza unes possibilitats per donar a conèixer un personatge internacional instal·lat a les comarques gironines, fet que també servirà per portar les nostres terres més enllà de les seves fronteres”.

La resta de guardonats

Per la seva part, el premi al millor treball informatiu o divulgatiu en premsa, ha estat per a l’entrevista Cara a cara amb l’assassí en sèrie, de Tura Soler, publicada a El Punt Avui, de la qual el jurat destaca la dificultat que suposa accedir a un personatge d’aquestes característiques i treure’n un contingut d’alta qualitat.

Pel que fa al Premi Diumé al millor treball en ràdio, ha estat per al programa especial sobre els incendis de l’Empordà emès a Ràdio Girona-Cadena SER. El jurat ha destacat la capacitat de tots els integrants de l’equip (Sergi Caballero, Màxim Castillo, Jordi Corominas, Ramon Iglesias, Carme Martínez, Raül Muxach, Martí Saguer i Jaume Serra) d’informar del foc minut a minut, la quantitat de fonts posades en antena i el tractament de la informació, així com el fet de trencar les emissions estatals per donar primacia a la informació local durant set hores.

En la categoria de millor informació digital, el jurat ha premiat el blog Els Bastards, de Jordi Taulats, Jordi Camps i Marc Bataller, per la crítica informativa que ofereix “gens oficial, molt interessant, innovadora i creativa”, mentre que en la modalitat de millor fotografia s’ha endut el premi la sèrie Gràcies, Josep, de Joan Castro, publicada a El Periódico.

Finalment, el premi a la millor iniciativa de comunicació institucional s’ha atorgat ex aequo a la revista Engega, del servei de publicacions de la Universitat de Girona, i l’aplicació Girona In, la ciutat a la butxaca, de l’Ajuntament de Girona. El jurat considera que, com a iniciativa, l’aplicació Girona In és “la millor”, però hi ha trobat a faltar contingut. Aquest fet, unit al “salt qualitatiu” en els darrers temps d’Engega, han provocat que el premi hagi estat compartit.

Tots els guardons estan dotats amb 1.000 euros, a excepció del guardó al millor projecte de comunicació periodística, que té una dotació de 2.000 euros. El jurat estava format per Sílvia Espinosa, professora de ràdio de la Universitat de Girona; Narcís Genís, president de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes; Vicent Partal, director de VilaWeb; Ramon Rovira, director de comunicació de Banc Sabadell; Quim Roser, fotògraf i professor de fotografia; Guillem Terribas, gerent de la Llibreria 22 (president), i Ibet Vila, tècnica en difusió d’activitats locals de la Diputació de Girona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram