Arran de la cobertura mediàtica de l’accident de tren a Santiago de Compostel·la, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha cregut convenient recordar als mitjans que cal tenir una cura especial en el tractament de les tragèdies personals. En aquest sentit, remarca que disposen de les Recomanacions del CAC sobre el tractament informatiu de les tragèdies personals, així com dels codis deontològics de referència, com ara el del Col·legi de Periodistes.

El document del CAC assenyala que convé evitar la intrusió en la privadesa de les víctimes i en la dels seus familiars, així com l’ús de recursos que tinguin una funció preferentment espectacularitzadora. A més, indica que cal eludir les estratègies de sobreatenció mediàtica.

Les recomanacions del CAC també recorden que cal evitar els desplegaments desproporcionats de mitjans, les connexions innecessàries o el seguidisme de les autoritats que visiten el lloc o les persones afectades. Així mateix, indica que cal evitar l’efecte acumulatiu de l’ús reiteratiu de les mateixes imatges.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram