L’octubre del 2012, RTVE va endegar un procés d’unificació de les delegacions de TVE i RNE a l’Estat com a mesura d’estalvi. Aquest procés d’integració, encara no finalitzat, s’estendrà a tota la Corporació a mig-llarg termini, segons indica el president de l’ens, Leopoldo González-Echenique, en resposta a una pregunta parlamentària del diputat del PP, Ramón Moreno.

“El procés acabarà quan RNE i TVE comparteixin seu i tecnologia. I quan els professionals d’un i altre mitjà siguin capaços de produir continguts per a cadascun d’ells en funció de les seves necessitats”, explica Echenique.

Segons el president de l’ens, la tasca “no és fàcil”, i en aquest sentit recorda que la integració realitzada a la radiotelevisió pública danesa va trigar vuit anys en materialitzar-se. Amb tot, confia en escurçar aquest termini per a RTVE.

De moment, ja s’està realitzant un programa de formació específic perquè els professionals de RNE i TVE puguin treballar “indistintament” en els dos mitjans. A finals de novembre ja s’havien impartit 69 cursos amb la participació de forma presencial i a distància d’uns 890 alumnes.

Echenique també avança en la resposta al diputat que aquesta primavera espera que estigui operatiu el sistema que permetrà l’intercanvi de producció digital entre RNE i TVE als centres i les seves unitats informatives.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram