El Govern ha acordat aquest dimarts atorgar la Creu de Sant Jordi a 27 persones i 15 entitats que han destacat pels seus mèrits i serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el terreny cívic i cultural. Entre els guardonats, hi ha Josep Maria Martí, Joana Biarnés i Sergi Schaaff.

L’exdirector de Ràdio Barcelona i fins fa poc degà del Col·legi de Periodistes, Josep Maria Martí, ha estat distingit pel conjunt d’una trajectòria “especialment rellevant” en l’àmbit radiofònic, però també a nivell acadèmic. El veredicte en destaca “la capacitat de descobrir nous talents”, la seva “influència” mentre dirigia Ràdio Barcelona, en què la Cadena SER va incrementar la programació en català, i el seu paper en l’impuls dels Premis Ondas.

La Generalitat també ha atorgat la Creu de Sant Jordi a la fotoperiodista Joana Biarnés, pel seu “paper pioner” com a dona en aquest camp, amb una trajectòria iniciada fa més de mig segle. Vinculada inicialment a la premsa escrita i després a diverses agències fotogràfiques, se’n destaca el “sentit del risc per tal d’aconseguir la notícia que cercava”.

Finalment, també s’ha distingit el realitzador de televisió Sergi Schaaff per la seva aportació al mitjà, del qual ha estat director del centre de producció de TVE a Catalunya amb una “contribució eficaç a la llengua i la cultura catalanes”. El veredicte també destaca la “línia innovadora” en la creació de nous formats i l’autoria i adaptació de guions de ficció, així com la tasca acadèmica a la Universitat Pompeu Fabra.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram