El Consell Executiu d’aquest dimarts va donar el vistiplau perquè els representants de la Generalitat en els òrgans de govern del Consorci Infraestructures de Telecomunicacions de Catalunya (ITCAT) votin a favor de la seva dissolució i liquidació, així com a fer-les efectives.

ITCAT estava participada en un 60% per la Generalitat i en un 40% per Localret. Amb tot, ambdues parts signaran un conveni de col·laboració per seguir treballant per promoure el desenvolupament de les xarxes i els serveis de telecomunicacions arreu del territori català.

El Consorci ITCAT es va constituir el desembre de 2005 per desenvolupar el projecte Xarxa Oberta, amb l’objectiu de desplegar la fibra òptica a tots els municipis catalans i connectar les principals seus corporatives de la Generalitat i l’administració local. Cal recordar que, al setembre de 2013, Imagina va adquirir el 100% de Xarxa Oberta.

La dissolució d’ITCAT s’emmarca en les mesures de racionalització i simplificació de l’estructura del sector públic de la Generalitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram