El Parlament va constituir dimecres les set primeres comissions de la 12a legislatura, entre elles la de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. La mesa de la comissió de control de l’actuació de la CCMA torna a estar presidida per David Mejía (de Ciutadans), qui ja va exercir el càrrec en la passada legislatura. Per la seva part, Bernat Solé (Esquerra) i Anna Geli (Junts per Catalunya) s’estrenen com a vicepresident i secretària, respectivament.

El principal repte de la comissió serà la modificació de les lleis audiovisuals. En l’anterior legislatura, la reforma va ser consensuada pels diferents grups polítics i la proposició de llei resultant va ser admesa a tràmit per la mesa del Parlament el passat juliol. Entre altres novetats, el text acordat tornava al consens a l’hora d’elegir els òrgans de govern de la CCMA i del CAC, tal com passava abans de la reforma de febrer de 2012.

Completen la comissió de control de la Corporació els diputats Martín Eusebio Barra, Ignacio Martín Blanco, Fernando de Páramo, Carmen de Rivera i Sonia Sierra de C’s; Laura Borràs, Montserrat Macià, Eduard Pujol i Josep Riera de JxCat; Adriana Delgado, Gerard Gómez del Moral, David Rodríguez i Ruben Wagensberg d’ERC; Assumpta Escarp i David Pérez de PSC; Jéssica Albiach de Catalunya en Comú Podem; Natàlia Sànchez de la CUP, i Andrea Levy del PP.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram