L’editora d’El Punt Avui ha presentat un expedient de regulació d’ocupació per a 91 treballadors, un 40% de la plantilla, xifra que es preveu reduir durant el període de negociació entre sindicats i empresa.

D’entrada, Hermes Comunicacions proposa les indemnitzacions mínimes per llei, que són de 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats. A més, planteja una rebaixa salarial del 10% per a la resta de la plantilla.

En paral·lel, el 31 de gener El Punt Avui tancarà les oficines de Barcelona i només tindrà seu a Girona. A partir de febrer, doncs, la majoria dels treballadors barcelonins del mitjà faran teletreball amb les despeses d’internet i telefonia a càrrec de l’empresa.

Inicialment, Hermes havia argumentat l’ERO per la baixada d’ingressos a causa de la intervenció de la Generalitat per part del Govern espanyol, la qual havia implicat la supressió de la publicitat institucional i el bloqueig de les subvencions als mitjans. Aquestes, però, Hisenda les va acabar desbloquejant.

Aquest és el cinquè ERO que Hermes presenta des del 2010. El primer es va produir sis mesos després de compra de l’Avui i va afectar uns 55 dels 130 treballadors de la històrica capçalera. El segon, el 2011, va suposar la sortida d’unes 40 persones, majoritàriament d’El Punt. El tercer va ser un ERO temporal l’estiu de 2011, quan es van unificar ambdues marques. El quart, al gener de 2012, va afectar 49 treballadors.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram