L’Agència Catalana de Notícies ofereix des d’aquesta setmana un teleinformatiu diari en anglès amb les notícies més rellevants de l’actualitat del país explicada per a un públic internacional. L’espai es publica al web Catalan News i també es difon a través de les xarxes socials.

En concret, de dilluns a divendres, a partir de les 20.30 h, l’ACN produeix un breu informatiu de televisió en anglès amb les cinc notícies del dia que considera més importants. El telenotícies no es limita a traduir les informacions a l’anglès, sinó que les contextualitza i dona les claus per poder interpretar l’actualitat catalana i fer-la entenedora arreu.

Catalan News TV arriba set anys després del llançament del servei de notícies en llengua anglesa de l’agència, que d’aquesta manera fa un pas més en el repte d’explicar amb veu pròpia Catalunya al món i eixampla la seva oferta internacional.

Aquest estiu, l’ACN ha reforçat l’equip adscrit a Catalan News, ha renovat la imatge d’aquesta plataforma digital, i ha ampliat continguts amb més articles de fons contextualitzats i posant especial èmfasi en el format audiovisual amb potencialitat per a la viralització a través de les xarxes socials.

Un projecte de fons

“Com a servei públic, volem resoldre el que ens sembla que és un dèficit d’informació del país en llengua anglesa i posicionament de l’actualitat catalana en l’agenda mediàtica mundial”, explicava la setmana passada el director de l’ACN, Marc Colomer. Segons ell, aquest és un “projecte de fons” alineat amb els objectius estratègics de facilitar l’accés a la informació sobre Catalunya des d’una òptica catalana per a un públic internacional.

“Volem oferir continguts pensats i elaborats des de Catalunya a corresponsals i mitjans de comunicació estrangers, a institucions i al públic en general interessat a disposar d’una visió pròpia de la realitat catalana plural sense filtres que la distorsionin”, afegia Colomer.

A més, el telenotícies de la Catalan News es proposa també esdevenir un aparador per a l’oferiment dels serveis i continguts de l’Agència Catalana de Notícies als mitjans de l’estranger en un moment en què el país és un focus d’atenció mediàtica en l’escena internacional.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram