Continuen els casos de censura a Facebook per les fotografies de nus, per molt pudoroses que siguin, i ara el rebre li ha tocat a aquest mitjà.

La plataforma ha bloquejat temporalment durant tres dies l’activitat del perfil de Cultura 21 (i de rebot el de Comunicació 21, ja que ambdós estan vinculats) per compartir l’article El MoMA projecta un cicle de cinema català del període 1968-1978, il·lustrat amb un fotograma de L’orgia, la pel·lícula de 1978 dirigida per Francesc Bellmunt.

El problema és que en la imatge, on es veuen uns adults practicant el joc infantil del cavall fort, hi surt una noia al fons amb els pits nus, cosa que Facebook no accepta. La infracció no només comporta l’eliminació automàtica de l’impúdic article, sinó també la suspensió temporal dels comptes vinculats durant tres dies. 15 hores després de presentar una queixa, la plataforma encara no ha respost.

Aquesta no és la primera vegada que la xarxa social de Mark Zuckerberg suspèn temporalment els perfils de Cultura 21 i Comunicació 21. El passat maig ja ho va fer per compartir l’article Facebook tanca la pàgina del Tantarantana per la imatge d’un cul, el qual lògicament es va il·lustrar amb el cartell censurat (de l’obra Masticar hielo), on hi sortien les natges d’un home.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram