No és el primer cop que els professionals alcen la veu quan els atacs contra els mitjans de la CCMA incrementen la intensitat habitual. Ara ho han tornat a fer davant l’amenaça d’incloure els mitjans públic en una possible nova aplicació de l’article 155 de la Constitució, una ampliació que tindria el vistiplau de PP, PSOE i C’s amb diferents graus de vehemència.

Els comitès d’empresa i els consells professionals de TV3 i Catalunya Ràdio remarquen que els mitjans de la Corporació “han d’estar fora de la batalla política” i avisen que s’oposaran amb “totes les forces” a qualsevol intervenció. “El nostre compromís amb el caràcter públic i independent d’aquests mitjans es reforçarà davant d’unes mesures polítiques que envairien les competències del Parlament de Catalunya”, adverteixen en un comunicat conjunt.

Els professionals de TV3 i Catalunya Ràdio assenyalen que els mitjans públics “han de ser un element fonamental per a la democràcia i la convivència a Catalunya, i no pas part del conflicte polític”. Per això, reclamen de nou als partits polítics que “respectin els mitjans de la CCMA, els seus professionals, i els preservin del control governamental, de les batalles partidistes i de la intervenció estatal del 155”.

En aquesta línia, els comitès i consells professionals recorden que sempre han defensat la desgovernamentalització i la despartidització de la Corporació, de manera intervenir-la a través del 155 seria “l’antítesi de la llibertat” que reclamen.

Els representants dels treballadors aprofiten l’avinentesa per demanar al Parlament que procedeixi a la renovació del consell de govern de la CCMA, i a més es faci amb criteris professionals, sense quotes de partits, i que s’aprovi amb majories qualificades, tal com establia la proposició de llei de reforma de les lleis audiovisuals, consensuada per tots els grups polítics, i que va quedar pendent d’aprovació en l’anterior legislatura.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram