La Comissió Europea ha admès a tràmit la denúncia presentada per Pirates de Catalunya pel tancament de la pàgina referèndum.cat i les diverses rèpliques per part de la Guàrdia Civil. La denúncia no es dirigeix conta l’Estat espanyol sinó contra la Unió Europea, ja que el partit entén que és aquesta qui té la competència de protegir i garantir els drets de la ciutadania.

Pirates de Catalunya considera que el tancament de webs i les denúncies a alguns dels seus militants per col·laborar en les rèpliques van ser “atacs flagrants” contra la llibertat d’expressió i la defensa de la neutralitat de la xarxa. L’acceptació de la denúncia implica que hi haurà un posicionament oficial europeu al respecte.

La formació pirata admet que s’esperava una resposta negativa de la CE, però celebra que s’obri una escletxa “per on combatre legalment en l’àmbit europeu el comportament antidemocràtic i autoritari del Govern espanyol, expressat en ordres judicials desproporcionades i actuacions policials contra la neutralitat de la xarxa i les llibertats d’informació i d’expressió”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram