El grup Prisa segueix desfent-se d’actius per reduir el seu deute amb els bancs. Ara ha acordat la venda de la seva participació a Media Capital (que representa el 94,69%del capital social) al grup francès Altice per 440 milions d’euros. L’execució de l’operació queda condicionada a l’autorització de les autoritats de competència i regulatòries portugueses, i també a l’obtenció d’una dispensa temporal de determinats creditors financers de Prisa, a banda de l’aprovació de la seva junta general.

Prisa calcula que la seva participació a Media Capital tindria una valoració de 321 milions d’euros, i que el tancament l’operació suposarà una pèrdua comptable d’uns 69 milions en els comptes consolidats i de 81 milions en els comptes individuals del grup.

Per altra part, Altice ha comunicat que llançarà una oferta per adquirir el 5,31% restant del conglomerat de mitjans audiovisuals portuguès.

Prisa va entrar en l’accionariat de Media Capital el 2005, quan va adquirir un 33% de les accions per 189 milions d’euros. El 2007, després de dues OPA consecutives, el percentatge va pujar fins al 94,39%.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram