El canvi de criteri en l’aplicació de la Llei de l’IVA per part del Ministeri d’Hisenda no només amenaça l’economia de la CCMA, sinó de totes les corporacions públiques de mitjans audiovisuals de l’Estat, excepte RTVE. En el cas d’IB3, la reclamació per la deducció de l’impost dels exercicis 2015, 2016 i 2017 encara no ha arribat, però es calcula que serà d’uns 15 milions d’euros.

A banda, la modificació de la Llei de contractes del sector públic realitzada al novembre implicarà una nova despesa d’IVA d’uns 3 milions d’euros per al 2018 (aquesta no és recurrible, és norma).

La direcció d’IB3 ja ha comunicat a l’Executiu de Francina Armengol que no pot fer front al pagament, per a la qual cosa ha demanat una aportació extraordinària.

Aquest any, l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears compta amb un pressupost de 33,7 milions, els 32,2 aprovats inicialment més 1,5 afegits per a renovació tecnològica.

La FORTA intenta negociar amb l’Agència Tributària una solució pel que fa als expedients oberts pel canvi de criteri de l’IVA, ja que la reclamació retroactiva posa en risc la viabilitat de les corporacions públiques afectades.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram