Aquest dijous va morir el periodista Lluís Oliva Vázquez de Novoa als 62 anys, a causa d’una malaltia respiratòria. Oliva va ser director de Catalunya Ràdio de 1988 a 1995, i posteriorment va dirigir TV3 fins al 2000. Durant uns mesos del 1999, també va ser director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, l’actual CCMA.

El vicepresident de la Corporació, Brauli Duart, ha destacat que Oliva va ser “un referent memorable en la història de Catalunya Ràdio, de TV3 i de la CCRTV. Un home d’una gran intel·ligència i sentit de l’humor, que va apostar per la innovació i va fer líders d’audiència la ràdio i la televisió nacionals de Catalunya”.

Format en periodisme als Estats Units, Oliva va treballar en diversos mitjans de Califòrnia entre 1977 i 1982. Aquell any va fitxar com a cap de programes d’Antena 3 Ràdio a Catalunya, que acabaria dirigint, fins que el 1986 es va incorporar com a director adjunt de Catalunya Ràdio.

De 1993 a 1995, Lluís Oliva va ser professor associat de la Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de l’any 2000, era director de la productora audiovisual Imagic Telecom.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram