laSexta serà el destí d’Alfons Arús i el seu equip un cop Arucitys s’acomiadi a final de temporada després de 16 anys a 8tv, tal com havíem avançat. “A partir d’avui ens posem en marxa per dissenyar un model de programa que, de ben segur, serà coherent amb la meva forma d’entendre la televisió i mantindrà l’esperit del que porto dirigint des de fa tant de temps”, ha indicat Arús. Així doncs, el periodista torna al grup on ja va presentar Al ataque (1992) i El chou (1994), aleshores a Antena 3.

“Celebro que es pugui oficialitzar un compromís que es va gestar fa temps i que, per fi, avui pot fer-se públic. La passió per una nova aventura, l’excel·lent tracte humà, la solidesa d’un projecte, la coherència d’un model, l’estabilitat de la qual gaudeixen els presentadors i, per què no dir-ho, l’enorme il·lusió que m’han transmès els responsables del grup, han fet que fos molt senzill prendre la decisió “, ha afirmat Alfons Arús en un comunicat.

L’estirabot de Mediaset

El fitxatge s’ha fet públic un dia després que Mediaset anunciés un trencament de negociacions entre ambdues parts: “Mediaset Espanya dona per finalitzades les negociacions per a la incorporació d’Alfons Arús, iniciades el febrer passat, quan ell mateix es va proposar a aquesta companyia com a presentador. Es va iniciar aleshores una negociació per a la seva possible incorporació, que en cap cas es produiria abans que finalitzés la seva actual col·laboració amb el Grup Godó, però les pretensions de la família Arús han impedit que la negociació arribés a bon port “, assenyalava en un insòlit comunicat.

El mateix dimarts, tot i refusar entrar en polèmiques, Alfons Arús va matisar algunes afirmacions. Així, va remarcar que “no es tracta d’un negoci de la família Arús”, i que les diferències es troben en la manera de treballar a l’hora de produir un programa. “Ells treballen amb productores afins, de confiança (…), però jo porto 35 anys amb una productora que és nostra [Aruba Produccions] i vull continuar així”, va assegurar a Arucitys.

Aquest dimecres, el periodista ha reafirmat aquest aspecte a l’hora de detallar el perquè havia acceptat l’oferta d’Atresmedia: “Entenc que en el món de la televisió, on gairebé tot es compra amb diners, resulti difícil per a alguns acceptar que un professional es decanti per un projecte, per causes alienes a l’oferta econòmica. Els meus 16 anys al capdavant d’Arucitys a 8tv, canal al qual sempre estaré agraït, que supleix amb imaginació els seus modestos recursos, i els meus 8 anys a La 2 de TVE com a productor i director d’El rondo, espai de molt ajustat pressupost, demostren que una infinitat de petits (o grans) detalls, tant personals com professionals, tenen, almenys per a mi, molt més pes que un tema purament econòmic, a l’hora de prendre una decisió. Aquesta casa [Atresmedia] va apostar per mi, i per mantenir l’esperit i l’equip humà d’Arucitys, des del primer moment. I això no té preu”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram