La BBC preveu ingressar uns 210 milions d’euros menys entre 2016 i 2017 del cànon que paga la ciutadania per finançar l’ens públic (uns 205 euros anuals), a causa de l’increment del consum audiovisual a internet i un decreixement més ràpid del previst de llars que no miren la televisió de manera tradicional.

Per fer front al descens d’ingressos, la corporació ha decidit acomiadar més de 1.000 treballadors, gairebé un 5% de la plantilla. La mesura afectaria en bona part l’estructura administrativa, amb una supressió de diversos nivells directius i la reducció d’alguns departaments.

D’aquesta manera, la BBC espera estalviar uns 70 milions d’euros, així que faran falta més retallades per compensar la caiguda dels ingressos, ja que el cànon està congelat fins al 2017.

“Aquesta reducció d’ingressos es deu al fet que cada vegada més persones utilitzen l’iPlayer [la televisió a la carta de la BBC], dispositius mòbils i serveis en línia, mentre que el nombre de llars que tenen televisors està caient”, assenyala en un comunicat la BBC.

L’ens calcula que en els darrers anys més d’un milió de persones han deixat de tenir un aparell de televisor a casa. A més, segons l’Ofcom, el 69% dels britànics adults veu la televisió en directe de manera tradicional, un percentatge que es queda en un 50% en els joves d’entre 16 i 24 anys. Amb aquestes dades damunt la taula, la corporació ha convertit el canal juvenil BBC Three en un canal únicament online.

Per a la corporació pública, tot plegat també evidencia la necessitat que la llicència que paguen els britànics “sigui modernitzada per cobrir els serveis digitals”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram