El grup alemany segueix en procés d’expansió invertint en mitjans digitals dels Estats Units. Per una banda, Axel Springer ha acordat la compra del 88% del portal Business Insider, de qui ja posseïa el 9%, de manera que la seva participació arribaria al 97%. El 3% restant continua en mans del propietari d’Amazon i The Washington Post, Jeff Bezos.

L’operació de compravenda, que resta pendent de l’aprovació de les autoritats reguladores, s’ha tancat per 343 milions de dòlars (uns 306 milions d’euros). Creat el 2007, Business Insider està especialitzat en informació del sector negocis i compta amb set edicions, a banda de la dels Estats Units.

Paral·lelament, Axel Springer ha anunciat la intenció d’adquirir una participació minoritària del grup Thrillist, editor del portal d’estil de vida del mateix nom creat el 2005 i dirigit a homes millennials. En total, el grup rebrà una injecció de 54 milions de dòlars (uns 48 milions d’euros) d’Axel Springer, Oak Investment Partners i SBNY.

Amb l’operació, l’empresa quedarà dividida en dos: la divisió de premsa Thrillist, on invertirà el grup alemany, i l’empresa d’e-commerce de moda masculina JackThreads (adquirida el 2010), on ho faran els altres dos.

Amb aquestes inversions als Estats Units, Axel Springer vol expandir el seu abast global, incrementar la seva oferta en llengua anglesa, i desenvolupar el seu compromís amb els continguts periodístics digitals innovadors, segons assegura en un comunicat. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram