Gairebé tres anys després de posar-se en marxa, el 30 d’abril tancarà el canal de notícies Al Jazeera America. “El nostre model de negoci simplement no és sostenible tenint en compte els reptes econòmics del mercat mediàtic nord-americà”, justifica el conseller delegat, Al Anstey, en una carta adreçada als més de 700 treballadors, molts dels quals perdran la feina.

Amb tot, Al Jazeera no vol perdre presència als Estats Units, per la qual cosa es valdrà del seu canal internacional i una ampliació dels seus serveis digitals per captar els usuaris que cada cop consumeixen més notícies en plataformes mòbils.

La filial als EUA d’Al Jazeera es va posar en marxa l’agost de 2013 després de comprar Current TV, el canal per cable fundat per l’exvicepresident Al Gore, per uns 500 milions de dòlars.

A banda de les baixes audiències, alguns mitjans com Poynter apunten a la caiguda del preu del petroli com a un altre dels motius del tancament, tot recordant que el grup Al Jazeera està controlat pel Govern de Qatar. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram