Després de 30 anys, el diari The Independent deixarà d’imprimir-se i només se’n mantindrà l’edició digital. El darrer exemplar sortirà al carrer el 26 de març, sis dies després de l’última edició impresa del seu dominical The Independent on Sunday.

Creat el 1986, The Independent era el més jove dels grans diaris britànics, i també el primer que deixa el paper. La seva editora, ESI Media, defensa la viabilitat de l’edició digital, que ja registra beneficis, i amb la qual espera incrementar un 50% els ingressos aquest 2016.

Paral·lelament, el propietari de The Independent des de 2010, Evgeni Lebedev, ha arribat a un acord per vendre el diari de baix cost ‘i’ a Johnston Press, editora de l’Scotsman, per uns 30 milions d’euros. Tot plegat farà que la plantilla de 150 treballadors es redueixi considerablement: malgrat alguns se subrogaran a Johnston Press, d’altres seran acomiadats, tot i que encara no se n’ha determinat l’abast.

The Independent va arribar a tenir una difusió de 400.000 exemplars a finals dels anys 80 i principis dels 90, però els darrers mesos de 2015 amb prou feina superava els 50.000 exemplars. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram