L’Assemblea Nacional de França han aprovat la creació d’un impost que gravarà les plataformes i els portals d’internet que ofereixen continguts audiovisuals, ja siguin gratuïts o de pagament, la recaptació del qual es destinarà al Centre Nacional de Cinematografia.

En concret, a partir de l’1 de gener, l’Estat cobrarà una taxa general del 2% dels ingressos publicitaris aconseguits amb la difusió d’obres subjectes a drets d’autor visionades des de França, i una altra del 10% per a continguts de caràcter pornogràfic o violent. En queden exempts els webs centrats en la publicació de notícies.

L’impost, conegut com a ‘taxa YouTube’, ha estat impulsat per diputats socialistes i ha tirat endavant malgrat l’oposició del Govern, també socialista. El secretari d’Estat d’Hisenda, Christian Eckert, argumentava que la recaptació serà escassa a causa de la seva dificultat, ja que la gran majoria de les plataformes que ofereixen continguts audiovisual no tenen seu a França.

Segons ell, per ser eficients a l’hora de gravar les plataformes i portals que ofereixen continguts audiovisuals caldria una acció a escala internacional. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram