El diari de The New York Times i el setmanari The New Yorker han guanyat ex aequo el premi Pulitzer en la categoria de servei públic (la més prestigiosa) per destapar els abusos sexuals del productor Harvey Weinstein, els quals van provocar la posada en marxa del moviment #MeToo.

El jurat ha guardonat Jodi Kantor i Megan Twohey (del New York Times) i Ronan Farrow (del New Yorker) “per un periodisme explosiu i impactant que va exposar a depredadors sexuals poderosos i rics, incloent acusacions contra un dels productors més influents de Hollywood, rendint comptes per les acusacions llargament reprimides de coacció, brutalitat i silenciament de les víctimes”.

Aquest no ha estat l’únic treball sobre abusos premiat amb el Pulitzer enguany. La redacció de The Washington Post ha estat distingida en la categoria de periodisme d’investigació per destapar el presumpte assetjament sexual a noies menors d’edat els anys 70 per part del candidat republicà a senador per Alabama, Roy Moore, qui va acabar perdent les eleccions.

El mitjà més guardonat en aquesta edició dels Pulitzer ha tornat a ser el New York Times, amb tres premis, seguit del Washington Post i l’agència Reuters, amb dos cadascun.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram