Les televisions públiques de França, Itàlia i Alemanya han decidit unir esforços per fer front als nous hàbits de consum audiovisual i a la proliferació de plataformes de continguts a la carta.

L’objectiu de France Télévisions, RAI i ZDF és treballar conjuntament en ficcions europees compartint talent i finançament per competir amb els pressuposts de les grans produccions nord-americanes.

L’aliança es presenta com un espai de cooperació flexible entre els diferents socis segons els seus interessos i públics. Així, els seus membres ja treballen en tres sèries: Leonardo, amb un pressupost de 20 milions d’euros, que s’espera estrenar el 2019; Mirage (amb participació de France Télévisions i ZDF), i Eternal City (amb France Télévisions i RAI i).

La iniciativa resta oberta a la participació d’altres televisions públiques com TVE, les belgues RTBF i VRT, o la suïssa RTS.

L’antecedent a aquesta aliança és Nordic 12, constituïda a l’abril pels principals grups públics de Dinamarca, Suècia, Noruega, Finlàndia i Islàndia per tal de coproduir i intercanviar continguts.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram