La setmana passada es va llançar la revista multimèdia gratuïta per a dispositius mòbils Ttap, la rèplica en èuscar de la Revista Esguard. La nova publicació compta amb dues edicions setmanals, una per a Guipúscoa i una altra per a Biscaia. Les portades dels respectius primers números estan protagonitzades per l’actriu Nerea Garmendia i el músic Alex Sardui.

Divendres, poques hores després de la seva estrena, l’aplicació mòbil de Ttap es va col·locar número 1 a tot l’Estat en la categoria de Revistes i diaris a Google Play i Apple Store.

El projecte és fruit de la col·laboració entre la catalana Esguard Publicacions i les editores basques Tokikom, Anboto, Baleike i Goiena.

Ttap està dirigida per Monika Belaustegi qui assenyala que la publicació és “un producte que faltava en eusquera, amb un format de consum d’informació multimèdia ràpid i urbà”.

Per la seva part, l’editor de l’Esguard, Germà Capdevila, ressalta que “una proposta fresca i avançada com Esguard i Ttap són ideals per a cultures petites i minoritzades, perquè permeten fer arribar amb facilitat continguts de qualitat a les butxaques dels usuaris”.

Revista Esguard va néixer l’11 de setembre de 2012 com la primera revista catalana per a dispositius mòbils, i el passat maig va arribar al seu número 300. Durant aquests anys, la publicació ha consolidat més de 15.000 descàrregues setmanals gratuïtes en tauletes i telèfons intel·ligents.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram