Els professionals de Ràdio 4 i RNE a Catalunya han denunciat “la manipulació i la visió esbiaixada” que es dona de la realitat catalana, de la qual no se’n fan responsables. Els treballadors diuen contemplar amb “tristesa i preocupació” com aquesta situació de vegades provoca “rebuig” en la ciutadania al carrer, cosa que “afecta el desenvolupament normal” de la seva tasca i “taca la imatge” de l’emissora pública. Una advertència en la línia de la que van fer els seus companys a TVE Catalunya.

Els treballadors de Ràdio 4 reivindiquen “més que mai” la seva funció de servei públic, la qual asseguren es va veure “compromesa” l’1 d’octubre. “Davant la gravetat dels fets que van passar arreu de Catalunya, els professionals de servei van fer la seva tasca de manera exemplar i amb una dedicació digna d’elogi, que no es correspon amb la improvisació i la incompetència manifestada pels directius”, etziben.

En aquest sentit, acusen la direcció de Ràdio 4 i RTVE a Catalunya de no haver planificat cap alteració de la programació habitual, improvisant un programa especial al matí (de 9.30 a 13.30 h) i un altre al vespre (de 20 a 21 h), de manera que no es van recollir la majoria de compareixences després del tancament dels col·legis electorals. “Entenem que tot plegat respon a un intent de minimitzar el que significava aquesta jornada electoral”, asseguren els professionals.

La plantilla també critica que les programacions de RNE per a tot l’Estat i de Radio 5 Todo Noticias no s’alteressin en cap moment, de forma que la informació sobre el referèndum i l’actuació policial va quedar circumscrita als butlletins i informatius habituals, i només es va tallar per emetre en directe “certes compareixences”: les del president espanyol, Mariano Rajoy; de la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, i del delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo.

“Fa temps que venim alertant en diferents àmbits de la poca pluralitat que existeix a les tertúlies dels programes de la nostra emissora en què s’aborden principalment temes d’actualitat política”, recalquen en un comunicat on demanen que s’acabin totes aquestes “males pràctiques”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram