Aquest dimecres va arrencar oficialment Crític, el nou mitjà especialitzat en periodisme d’investigació endegat al juny que basa els seus continguts en tres eixos: la investigació de silencis mediàtics; el periodisme reposat i en profunditat, i l’anàlisi i l’opinió amb “veus crítiques”

Crític aposta per pocs continguts però treballats en profunditat, sense dependre de l’última hora. Així, cada setmana publicarà un reportatge sobre un tema d’actualitat política, econòmica o social, de l’àmbit dels Països Catalans, que habitualment no aparegui als grans mitjans de comunicació.

El primer, La Generalitat deu més de 27.000 milions d’euros a vint bancs, s’ha publicat directament en obert per a tothom, però posteriorment els reportatges es publicaran els dimarts només amb accés als subscriptors i s’obriran a la resta els divendres.

A banda, Crític també publicarà de continguts diaris d’opinió, anàlisi i entrevistes, amb els quals es volen potenciar noves veus. El projecte es completa amb una revista monogràfica en paper.

A part d’aquest primer reportatge, al web es troben els continguts que el mitjà va anar publicant durant l’estiu per escalfar motors. 

Projecte cooperatiu

El projecte està impulsat pels periodistes Roger Palà, Sergi Picazo i Joan Vila, que s’han associat en cooperativa, amb el suport econòmic d’una cinquantena de socis d’àmbits diversos, que han aportat entre 1.000 i 5.000 euros per finançar-lo. A banda, el mitjà compta de sortida amb més d’un miler de micromecenes-subscriptors que han fet possible la seva arrencada mitjançant una campanya de crowdfunding en la qual es van recaptar 45.420 euros, quan l’objectiu eren 25.000. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram