La plantilla de Televisió de Catalunya va celebrar aquest dijous eleccions sindicals, les quals van comptar amb la participació de 1.289 treballadors, un 66,41% del cens. El resultat ha donat com a clar guanyador CCOO, després que fa quatre anys perdés per primer cop uns comicis al comitè d’empresa de TV3. En concret, CCOO ha obtingut 546 vots (28,13%) i 11 delegats al comitè (en guanya tres), imposant-se a la Candidatura de Treballadors de Televisió de Catalunya (CTTVC), amb 338 vots (17,41%) i 7 representants (en perd un).

Per darrere queden el Sindicat de Periodistes de Catalunya amb 184 vots (9,48%) i tres delegats (també en perd un); CGT amb 96 suports (4,95%) i 2 representants (iguala el resultat), i UGT amb 59 vots (3,04%), que perd l’únic delegat que conservava. A banda, hi ha hagut 65 vots en blanc i 1 de nul.

Des de CCOO es remarca que els reptes del nou comitè d’empresa són recuperar el conveni col·lectiu i frenar l’externalització de producció. El sindicat afirma que els darrers quatre anys han estat “els pitjors de la història” de TV3 a causa de les retallades, els acomiadaments i la pèrdua del conveni, i que ara “cal iniciar la recuperació, mirar endavant i fer tot el possible per aconseguir garanties de futur per als mitjans públics de la corporació”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram