L’il·lustrador i professional de l’audiovisual Lluís Bartra ha decidit demandar el diari ABC per utilitzar una estelada obra seva en portada. Per fer front als costos del procés judicial, Bartra ha obert una campanya de micromecenatge amb la qual vol recaptar 1.800 euros.

Els fets es remunten al passat 3 de juliol, quan la capçalera de Vocento es va servir de la seva obra per il·lustrar tota la portada. L’estelada havia estat creada el 2007 en el marca d’una col·lecció de fons de pantalla sota llicència Creative Commons.

Bartra, però, explica que l’ABC va incomplir els tres requisits per poder utilitzar la imatge: ús per a fins sense ànim de lucre; sense manipulació de l’obra original, i anomenant sempre el seu autor. A més, Lluís Bartra denuncia que el diari va utilitzar l’estelada “en contra de la fi per la qual s’havia concebut”.

A banda, la mateixa obra també va ser utilitzada als programes Al rojo vivo de La Sexta i Divendres de TV3, als quals se’ls ha fet  arribar sengles requeriments. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram