La direcció de Pressprint ha denunciat el conveni col·lectiu de la plantilla, per la qual cosa tocarà negociar-ne un de nou malgrat l’actual encara era vigent. El comitè d’empresa denuncia que amb aquesta mesura Prisa aposta per la “inestabilitat”, i recorda que el conveni es va signar fa menys de tres anys, quan van acceptar una pèrdua de més del 20% del salari “en un exercici de responsabilitat”, i que un any després la direcció va executar un ERO que va suposar l’acomiadament de més del 50% de la plantilla (i que va implicar el tancament de la planta de Barcelona), i es va retallar el sou de la resta un 8% més.

Els representants dels treballadors remarquen que, actualment, Pressprint treballa amb uns tiratges similars als de 2010, quan va obtenir un milió d’euros de beneficis, ja que el descens d’exemplars d’El País s’ha compensat amb la impressió d’As, Cinco Días, La Vanguardia, Mundo Deportivo i La Voz de Galicia. “Si la baixada de la massa salarial ha estat de més d’un 40%, ens preguntem un cop més: on són els diners? Qui se’ls emporta? On han anat a parar els 9 milions d’euros que han sortit de Pressprint cap a el diari El País?”, es qüestionen en un comunicat.

“L’enemic a batre”

El comitè considera que “no és casualitat” que Pressprint sigui l’única empresa de Prisa de la qual s’hagi denunciat el conveni, i ho atribueix a la seva “tradició de lluita sindical”. “D’aquí que ara siguem l’enemic a batre, pensen que si nosaltres ens agenollem sense donar massa guerra, tot els serà més fàcil”, afirma.

Els representants sindicals es mostren disposats a arribar a acords i pactes amb l’empresa per negociar un conveni que ajudi a “mantenir molts anys la feina”, però adverteixen que si la seva intenció és “desmuntar” el marc de relacions laborals actual els trobarà “disposats a defensar fins a les últimes conseqüències” els seus drets. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram