Aquest dijous, a les 23.30 h, l’espai El documental del canal 33 emetrà Barnils tal com raja, de Laia Soldevila i Albert Lloreta. El treball es va publicar l’any passat conjuntament amb el llibre Vint i Ramon Barnils, de Laia Altarriba, a iniciativa d’Edicions Dau i el Grup de Periodistes Ramon Barnils com a homenatge i reivindicació de la figura del desaparegut periodista.

Inicialment, el documental sobre Ramon Barnils (Sabadell, 1940 – Reus, 2001) s’havia plantejat com un petit audiovisual apèndix del llibre, però davant la gran quantitat material recollit es va passar dels 20 minuts als 45 finals, agafant volada pròpia.

El treball té com a fil conductor una entrevista que Guillermina Mota li va fer a Barnils a Catalunya Ràdio i una altra d’El Temps. A partir d’aquí, s’introdueix el testimoni de 26 persones que el van conèixer, de les quals només set repeteixen al llibre, tot i que en entrevistes diferents.

Barnils tal com raja explica la vida i l’aproximació al periodisme de Ramon Barnils, mostrant una època que va dels anys 60 fins a finals del segle XX: la lluita antifranquista i el paper del moviment llibertari, així com un qüestionament de la Transició política i la seva aposta per la independència de Catalunya.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram