La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ha obert quatre expedients sancionadors a Atresmedia i Mediaset pel possible incompliment de la llei audiovisual pel que fa a l’emissió d’anuncis: dos per superar el límit de temps, i dos més per la interrupció publicitària sense respectar la integritat dels programes.

Aquests segons fan referència a la pauta publicitària única per la qual les cadenes secundàries tallen per emetre els mateixos anuncis que una cadena principal sense tenir en compte ni quan ni com es produeix la interrupció. El passat juny, la CNMC va instar Mediaset i Atresmedia a adoptar les “mesures oportunes” perquè els talls publicitaris durant els programes “respectin la seva integritat i les unitats que els conformen” per no perjudicar els telespectadors.

Després de l’advertència, que no era la primera, ha arribat l’hora de l’actuació. Així, Competència ha decidit obrir sengles expedients sancionadors en detectar l’incompliment reiterat als canals Divinity i Energy (de Mediaset) i Neox i Nova (d’Atresmedia) entre els dies 4 i 10 d’agost. En ambdós casos, en tractar-se d’una infracció administrativa de caràcter continuat, es podria tipificar com a greu, amb sancions d’entre 100.001 i 500.000 euros.

És el primer cop que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència obre expedients sancionadors per aquest fet.

Infraccions lleus per excedir el temps d’anuncis

Pel que fa als altres expedients, la CNMC considera que durant diversos dies del passat juny, Telecinco, Cuatro i FDF de Mediaset van superar el límit de temps d’emissió permès a missatges publicitaris i de televenda que estableix la Llei General de la Comunicació Audiovisual de 2010. En total, Competència assenyala que els fets podrien constituir fins a 12 infraccions administratives de caràcter lleu.

En el cas d’Atresmedia, la cadena afectada és La Sexta, que hauria incorregut en fins a tres infraccions lleus entre juny i juliol. Cadascuna d’aquestes infraccions administratives es poden sancionar amb fins a 100.000 euros.

Ara s’inicia un període màxim de sis mesos per a la instrucció i resolució dels respectius expedients, durant els quals les cadenes poden presentar al·legacions.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram