Com ja va fer Jordi Savall, la fotògrafa Colita també ha renunciat al Premi Nacional de Fotografia concedit un dia abans. La barcelonina argumenta que es veu en “l’obligació de rebutjar-lo” perquè prové del Ministeri de Cultura: “Ignoro on resideix aquest ministeri, i fins i tot si existeix com a tal. En qualsevol cas, jo no el conec”, etziba en una carta enviada al ministre José Ignacio Wert.

La fotògrafa de la Gauche Divine afirma que la situació de la cultura i l’educació a Espanya és “de pena, vergonya i mal al cor”, motiu pel qual considera que el Ministeri és “una quimera”.

“Caldrà esperar amb il·lusió, altres temps, altres gents, altres governs, que ens tornin a  nosaltres l’orgull i a ells l’honor”, apunta Colita. “Així doncs, de moment, Sr. Wert, no em ve de gust sortir amb vostè a la foto”, rebla.

Com a postdata, com ja va puntualitzar Savall després de la seva renúncia, la fotògrafa recalca que la seva condició catalana “res té a veure” amb la seva decisió. “No facin invents. Jo crec i milito en la Cultura Universal”, finalitza. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram