El president de Planeta, José Manuel Lara Bosch, manté “negociacions avançades” per incorporar-se a títol personal en l’accionariat d’El Periódico amb un 23% de participació, segons informa el mateix diari de Zeta. De confirmar-se l’operació, Lara entraria a formar part del nou consell d’administració de l’editora d’El Periódico, que continuaria presidit per Antonio Asensio Mosbah.

Lara pagaria 18 milions d’euros pel 23% de l’accionarat a més de 40 milions més per fer front al deute del grup, segons haurien explicat fonts properes a la negociació a Economia Digital.  

L’entrada d’un accionista de la “rellevància i l’experiència” de José Manuel Lara Bosch a El Periódico seria “un fet d’enorme valor que contribuiria a consolidar i impulsar el projecte editorial del diari català i del mateix grup davant els reptes de futur que tenen plantejats les empreses de comunicació”, assegura el mitjà.

Fa anys que Zeta busca incorporar nous accionistes. L’estiu 2008, va tancar-se un preacord per a la venda del 51% del grup a l’empresari siderúrgic Alfonso Gallardo, operació que es va frustrar pel rebuig del consell d’administració de Zeta. Dos anys més tard, va ser Editorial Prensa Ibérica la que es va interessar en comprar El Periódico, tempteig que es va reproduir a principis d’aquest any, altre cop sense consumar-se.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram