El Govern ha instat el Consell de l’Audiovisual de Catalunya a estudiar l’obertura d’un expedient sancionador a la Cadena SER, Onda Cero i la Cope per negar-se a emetre la campanya informativa de la Generalitat sobre el procés participatiu del passat 9 de novembre.

En una carta signada pel secretari de Comunicació, Josep Martí, el Govern apel·la a l’article 82.1 de la Llei de comunicació audiovisual, el qual estableix que els prestadors estan obligats a difondre gratuïtament aquells comunicats i declaracions que els governs de l’Estat i de la Generalitat “estimin convenients per causes justificades d’interès públic”.

En la missiva, Martí posa en coneixement del CAC que les tres emissores es van negar a emetre la campanya informativa del 9-N, tal com havia sol·licitat el Govern el 29 d’octubre, i que per tant van incomplir amb la normativa, i demana que valori l’obertura d’un procediment sancionador.

Amb tot, fonts del CAC han assegurat a l’agència Efe que, abans de rebre la petició del Govern, ja s’estaven estudiant els fets, perquè a l’ens regulador li havien arribat una seixantena de queixes de persones o organismes denunciant els mateixos fets. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram