El Govern, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals estan treballant “colze a colze” per tal de trobar la “millor solució” de cara a mantenir l’actual oferta de canals de Televisió de Catalunya davant la pèrdua d’un dels dos múltiplexs de què disposa a partir de l’1 de gener.

Segons ha anunciat el president de la CCMA en sessió de control parlamentària, “probablement” en els propers dies es tancarà l’alternativa que eviti la pèrdua de canals, de la qual Brauli Duart no n’ha donat detalls.

A partir de l’1 de gener, TVC es quedarà sense el MUX per on emeten TV3, 3/24, Super3/33 i Esport3, i conservarà el que emet TV3HD. Així, abans d’acabar l’any, els canals del primer MUX s’han de traslladar al segon, però no hi ha espai per a tots.

Les opcions són bàsicament dues. Una és negociar amb Godó que li faci lloc en el seu MUX, on emeten 8tv, RAC105TV, Barça TV i Bom (aquests dos en règim de lloguer). L’operació comportaria un acord d’arrendament, que legalment presenta alguna complexitat, malgrat en una situació d’urgència es podria tirar endavant transitòriament. En aquest cas, a més, hi hauria un estalvi per a la CCMA, ja que el cost d’un suposat lloguer per emetre-hi algun dels seus canals seria inferior als més de 4 milions anuals de tot el MUX.

L’altra opció seria aprofitar l’espai de la TDT local que actualment està buit, però tècnicament és més complicada. Aquesta opció implicaria una modificació del mapa de la TDT local i la seva resintonització seria més complexa, a més de tenir el factor temps en contra. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram