Després de la disputa pública entre El Mundo i el seu exdirector i fundador, Pedro J. Ramírez, la matinada d’aquest divendres han arribat a un “acord amistós” per “resoldre les diferències sorgides” entre ambdues parts respecte a la finalització de la seva relació contractual. D’aquesta manera, es posa fi a la relació entre el periodista i el diari que va fundar fa 25 anys, i s’obre la porta a què impulsi un nou mitjà a partir de l’1 de gener.

En l’acord, que ha evitat que es veiessin les cares al jutjat aquest divendres al matí, Pedro J. renuncia a percebre les “compensacions” que quedaven pendents fins a la seva jubilació (segons diversos digitals sumarien 1,3 milions d’euros), i l’editora avança un any (al proper 31 de desembre) el venciment de la clàusula per la qual l’exdirector no podia endegar un nou projecte periodístic que fes competència a El Mundo.

L’acord assolit també estableix que ambdues parts assumeixen a partir d’ara el compromís d’actuar amb “plena lleialtat i respecte mutu”, a més de “no realitzar manifestacions” sobre l’altra part, sense perjudici d’emetre aquelles opinions que “es poguessin mantenir sobre qüestions d’interès públic”.

Pedro J. Ramírez havia assenyalat en diverses ocasions que endegaria un nou mitjà si El Mundo perdia la seva essència. Des de fa unes setmanes, els atacs del periodista al diari que va fundar evidenciaven que el moment havia arribat. Segons diversos mitjans, la idea de Pedro J. és arrencar el nou projecte al setembre, de cara a les eleccions generals.  

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram