21 llars de Gurb, Osona, participen en les proves pilot del projecte de recerca europeu TV-Ring, orientades a escenaris avançats en televisió connectada, i en les quals participen TV3, la Fundació i2CAT i Abertis Telecom. El passat dissabte, les 21 llars voluntàries van rebre un aparell amb sistema HbbTV que permet accedir als serveis i els continguts creats per TV3 especialment per a aquesta prova.

Com a contrapartida, participaran en diferents activitats d’avaluació i monitorització del funcionament de les aplicacions desenvolupades. Un cop finalitzat el pilot, es preveu que els serveis més interessants es posin a disposició de tothom que tingui un aparell HbbTV 1.5.

S’ha escollit la població de Gurb per fer-hi aquest pilot perquè disposa d’una extensa xarxa de fibra òptica desplegada durant els darrers anys per l’operadora de telecomunicacions Guifi.net, col·laboradora del pilot.

El projecte TV-Ring, cofinançat per la Comunitat Europea, té una durada prevista de 30 mesos i, a banda del pilot català, també se’n desenvolupen a Alemanya (Rundfunk Berlin-Brandenburg) i Holanda (Stichting Nederlandse Publieke Omroep). 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram