La direcció de Catalunya Ràdio ha decidit deixar d’emetre el programa El Cafè de la República, arran de la mort de Joan Barril el passat dissabte. L’emissora pública afirma que el “segell insubstituïble” de l’escriptor i periodista fa que aquest “programa d’autor” no pugui continuar sense ell.

El darrer programa amb el format habitual, que s’havia mantingut mentre Barril estava ingressat a l’Hospital Clínic, es va emetre el divendres de la setmana passada, hores abans del traspàs. Dilluns, es va fer un programa especial en homenatge al periodista, i dimarts i dimecres no es va emetre per les transmissions dels partits de Barça i Espanyol.

Aquest dijous, va ser substituït per un capítol ja emès de L’ofici de viure, de Gaspar Hernàndez, que es mantindrà en la graella fins després de festes mentre Catalunya Ràdio treballa per reformular la franja horària de 21 a 22 h amb un nou projecte.

L’adéu de l’espai el va comunicar l’equip del programa en antena: “El Cafè de la República era un programa d’autor, d’un autor amb una fortíssima personalitat, i sense l’autor l’obra es desfà, s’esmicola, s’enfonsa com un castell de sorra engolit per una onada. Sense el Joan no hi pot haver El Cafè de la República”, van explicar.

“Aquí s’acaba, doncs, una aventura radiofònica apassionant, que ens ha marcat per sempre, a vostès i a nosaltres. Diguem-li adéu sense pena, amb l’alegria d’haver compartit unes emocions i uns afectes que ningú ens podrà arrabassar”, s’acomiadava l’equip del programa. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram