ILP radiotelevisio valencio logoEl ple de les Corts valencianes ha admès a tràmit per unanimitat la la Iniciativa Legislativa Popular per una ràdio i televisió en valencià que s’havia presentat amb 88.686 firmes de suport. A partir d’ara, els partits amb representació a la cambra “tenen en les seues mans la possibilitat de convertir la ILP en una llei vinculant amb totes les seues conseqüències” ha destacat la comissió promotora, que s’ha mostrat satisfeta per l’admissió.

Amb tot, ha remarcat que ara perd el control de la iniciativa, ja que la capacitat negociadora recaurà únicament en les formacions polítiques. No obstant, els promotors avisen que vetllaran per “la integritat” del text durant el recorregut parlamentari.

“No es permetran passos arrere que desvirtuen la reivindicació col·lectiva. Una altra cosa és que hi haja propostes que milloren el text, però sense perdre el seu sentit i objectius essencials: la recuperació del servei públic audiovisual en llengua pròpia quant abans i després d’escoltar a tot el sector”, ha assegurat la comissió promotora en un comunicat.

Així, demana el “màxim nivell de consens possible” entre els grups polítics per tal de “reflectir nítidament la naturalesa transversal i àmpliament compartida de la reivindicació per uns mitjans públics, que ha aconseguit passar per damunt de diferències socials, demogràfiques, i fins i tot, ideològiques”.

ACPV insta el PP a no presentar esmenes

Per la seva part, Acció Cultural, un dels impulsors de la ILP, ha assegurat que l’admissió a tràmit de la iniciativa és el “reconeixement” que el País Valencià necessita una ràdio i televisió públiques en llengua pròpia i que tancar RTVV fa una mica més d’un any “va ser un error des de tots els punts de vista”.

ACPV també ha advertit el PP que, durant el tràmit parlamentari, no pretengui “pervertir” el projecte de llei utilitzant la seva majoria absoluta: “Cal que respecte el consens social que representa la ILP, i l’aprove en la seua integritat, o perdrà la poca credibilitat que encara li puga quedar”, ha assenyalat l’entitat.

“La credibilitat només es pot intentar recuperar amb el respecte a l’opinió de la majoria dels ciutadans valencians. I l’opinió majoritària dels ciutadans és favorable al que planteja aquesta ILP”, afegeix Acció Cultural. En aquest sentit, insta el PP a votar a favor de la iniciativa sense cap esmena i a iniciar “de manera immediata” el procés d’obertura de la ràdio i televisió públiques valencianes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram