El Consell Comarcal del Garraf ha posat en marxa una nova edició dels Premis Eugeni Molero de Periodisme, que distingeixen els treballs periodístics relacionats amb la comarca. Enguany, els guardons han estat renovats en col·laboració amb l’Associació de Periodistes del Garraf per tal d’adaptar-los als canvis i les innovacions del panorama comunicatiu, i afavorir la participació dels professionals de mitjans nacionals, estatals i internacionals.

En la nova etapa, els premis que homenatgen la figura del periodista i escriptor Eugeni Molero presenten diverses novetats: passen d’una periodicitat anual a biennal; la categoria de periodisme audiovisual aglutina els treballs televisius i radiofònics, i permet la presentació d’aquells publicats en web o blogs; s’estrena una categoria per a estudiants de treballs en qualsevol format; i els treballs es poden presentar en qualsevol llengua (en cas que no estiguin en català o castellà, s’ha d’aportar la corresponent traducció).

Convocatòria oberta fins al 31 de març

En concret, les categories dels Premis Eugeni Molero són les següents: Periodisme escrit; Periodisme audiovisual; Periodisme gràfic, i Estudiants de Periodisme i Comunicació Audiovisual (fins ara les modalitats eren periodisme imprès/digital; televisiu; radiofònic, i gràfic). A banda, la dotació es manté en 2.000 euros, excepte en el guardó per a estudiants, que és de 1.000 euros.

El termini per presentar-se en aquesta nova convocatòria finalitza el 31 de març, i els guanyadors es donaran a conèixer en un acte públic a l’abril. Els treballs han d’haver estat publicats o emesos entre l’1 de gener de 2013 i el 31 de desembre de 2014, excepte en el cas dels estudiants, els treballs dels quals no poden haver estat difosos a través d’un mitjà de comunicació.

A banda, els premis d’investigació que el Consell Comarcal del Garraf atorga en paral·lel als de periodisme, passen a denominar-se Albert Virella i Bloda, en homenatge a aquest historiador i estudiós, fundador de l’Institut d’Estudis Penedesencs. En aquest cas, hi ha dues categories: la d’investigació, per a estudis i treballs de recerca sobre la comarca, dotada amb 2.000 euros, i una altra per a estudiants, amb 1.000 euros de dotació. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram