La Sala IV del Social del Tribunal Suprem ha desestimat el recurs de cassació de RTVV i ha ratificat la sentència d’abril de 2013 de l’Audiència Nacional, per la qual es declarava il·legal el descompte practicat en les nòmines dels treballadors el 2012 pel plus conveni abonat l’any anterior.

La sentència obliga l’empresa a tornar les quantitats sostretes a la plantilla, que oscil·len entre els 600 i els 2.700 euros segons la categoria; en total són uns 2 milions d’euros. A banda, RTVV ha de recalcular les indemnitzacions de l’ERO perquè s’incrementa la base de cotització.

Tercer liquidador que dimiteix

A banda, el Govern valencià va nomenar divendres Enrique Blasco Albentosa com a nou liquidador de RTVV en substitució de Carlos Pérez-Marsá, que ha dimitit del càrrec després de quatre mesos i mig per suposades raons “personals i professionals”.

Aquesta és la tercera dimissió dels liquidadors nomenats per l’Executiu. Precisament, Pérez-Marsá va ser un dels dos escollits per substituir els dos primers dimitits.

El consell de liquidació queda format, doncs, per Carlos Cervantes, que exerceix com a president, José Hernández i Enrique Blasco. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram