Societat Civil Catalana ha presentat una queixa davant el Consell de l’Audiovisual de Catalunya en relació a les emissions d’El Punt Avui TV, ja que considera que vulneren tant “l’esperit” de la televisió de proximitat com la normativa, que limita les emissions en cadena de les diferents llicències al 25%. 

SCC recorda que El Punt Avui TV emet a través de diferents freqüències de la TDT local gràcies a l’acord assolit amb Canal Català, però que ho fa amb una única programació, “convertint-se de facto en una televisió autonòmica”, ja que abasta el 80% de la població.   

Per això, ha sol·licitat en la queixa al Consell de l’Audiovisual, presentada aquest dimarts, que posi fi a aquesta pràctica i sancioni la televisió d’Hermes Comunicacions. En la seva argumentació, l’entitat recorda el vot particular presentat pels consellers del CAC que van discrepar de l’autorització d’arrendament de les llicències de Canal Català.

Cal recordar que, a l’octubre, el president del CAC, Roger Loppacher, va reconèixer en sessió parlamentària que s’havien detectat possibles incompliments de la concessió per l’emissió en cadena en les diferents freqüències. Posteriorment, en una entrevista a Comunicació 21, el mateix Loppacher assenyalava que El Punt Avui TV havia de començar a fer una programació de proximitat en desconnexió.

SCC demana als partits que no recolzin un canvi en la definició de ‘producció pròpia’

Paral·lelament a la queixa davant el CAC, Societat Civil Catalana ha instat tots els grups del Parlament a no donar suport al projecte de Llei de mesures fiscals, financeres i administratives del Govern. SCC assegura que la modificació del concepte de producció pròpia de la Llei de comunicació audiovisual que preveu podria comportar la “regularització” de les emissions d’El Punt Avui TV.

Per a l’entitat, això “crearia un precedent extraordinàriament perjudicial per a la televisió de proximitat, que exerceix un paper clau en l’articulació de la vida política i cultural dels diferents municipis de la nostra comunitat autònoma”.

Així, SCC ha demanat als partits que adoptin les mesures al seu abast perquè els adjudicataris de la TDT local catalana emetin “continguts que responguin als interessos dels ciutadans residents a la demarcació a la qual se circumscriu cada llicència”.

 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram