Una vintena de col·lectius ha creat l’Agència 1 d’Octubre per donar cobertura audiovisual i periodística del referèndum davant l’excepcionalitat del moment i del context polític. Entre d’altres hi participen la Directa, Metromuster, La Mosca TV, Fotomovimiento, Ràdio Bronka, Setembre, SomAtents, Ràdio Terra o l’Aula d’Idiomes.

Aquesta unió temporal es produeix per l’excepcionalitat del moment i del context polític, i l’objectiu és arribar allà on no ho fan els altres mitjans. “Volem escoltar les defensores i observadores dels drets humans, els col·lectius socials i associatius, el jovent estudiant i la classe treballadora”, assenyala en un comunicat. És a dir, “donar veu als carrers”.

L’Agència UO comptarà amb un desplegament més de 80 persones amb unitats d’audiovisuals, fotògrafs i periodistes. El mitjà ha posat en marxa el web agenciauo.org on s’aniran publicant tots els continguts generats. A més, s’habilitarà un plató de televisió per seguir la jornada en directe al web via streaming, per ràdio a través del 104.5 de l’FM (dial de Ràdio Bronka), i per TDT al canal 28 (de La Moska TV) per a Barcelona i rodalies.

El col·lectiu també comptarà amb un equip de traducció que permetrà posar els continguts a disposició de periodistes i mitjans estrangers.

“Ens impulsen el dret a la informació i la llibertat d’expressió, la defensa dels drets humans i la dignitat de les lluites populars”, manifesta l’Agència 1 d’Octubre.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram